FORSKJELLEN PÅ EN DEHYDRERT OG TØRR HUD


Postet 14 september 2015 i Look At Me Blogg.

FORSKJELLEN PÅ EN DEHYDRERT OG TØRR HUD

Hudens tilstand forandrer seg opp til flere ganger i løpet av et år. Det kan derfor være lurt å bytte ut noen av dine hudpleie produkter etter hvert som hudens behov endrer seg.

Hudtypen kan måles etter hvor høy talgproduksjonen er, overaktive talgkjertler gir fet hud, og underaktive talgkjertler vil gi en tørr hud. 

«Hudtypen kan ikke endres, men korrigeres ved å behandle hudens tilstand riktig.» 

Viste du at du kan ha en fet hudtype som føles tørr og stram fordi huden er fuktfattig? Vi kaller dette en kombinasjonshud, å den gode nyheten er at hudtilstanden kan korrigeres ved hjelp av riktige produkter, smart kosthold og salong behandlinger. 

Tørr hud

Tørr hud er en hudtype du er født med, som i tillegg kan forsterkes av indre faktorer som sykdom, kosthold og medikamenter.

Tørr hud er fettfattig eller oljefattig hud, og karakteriseres ved at huden produserer for lite talg. Tørrheten er ofte synlig i form av flass, at den ser stram ut og kan føles ru og ujevn. Med tørr hud er du mer utsatt for rynker, men til gjengjeld har du ofte småporet og fin hud som ung. Tørr hud er spesielt utsatt for å bli sensitiv, og reagerer raskere med betennelser og hudirritasjoner.

Kjennetegn for tørr hud

Små eller usynlige porer

Huden føles stram, som et nummer for liten

Kan flasse

Kan være ru i enkelte områder

Lett for å få linjer og rynker

Hudpleie for tørr hud

Nærende og ultrarike produkter, som gir mye fukt i form av fett – ikke bare i form av vann (men kan godt ha begge deler).

– Tørr hud trenger i høy grad god peeling, slik at døde hudceller ikke blir liggende utenpå huden og forhindre fuktighet, fett og andre nyttige ingredienser å trenge inn.

Dehydrert hud

Dette er en hudtilstand, og kan forekomme hos alle hudtyper. Dehydrering er en tilstand som forårsakes av indre og ytre faktorer som for eksempel årstid, lite vanninntak, for mye kaffe, pc og feil produkter. Huden føles tørr, kan ha fine linjer, og den føles lite elastisk. Det er ganske vanlig å ha en kombinasjon av fet hud og dehydrert hud, mange opplever også at de har tørr og dehydrert hud samtidig. Dehydrert hud gir som ofte god respons på behandling.

Kjennetegn for dehydrert hud

Vil ofte flasse

Føles stram

Kan føles som du har fet og tørr hud på samme tid

Kan ha høy talgproduksjon og svarte prikker (fet t-sone for eksempel)

Huden har meget fine linjer

«Putemerker» i ansiktet når du våkner om morgenen

Hudpleie for dehydrert hud

Se etter produkter som først og fremst inneholder fuktighet (med null eller lite olje/fett).

– Peel huden jevnlig, slik at du får kvittet deg med døde hudceller, og pøs på med gode fuktighetsmasker.