SOL OG SOLSKADER


Postet 14 mai 2017 i Look At Me Blogg.

SOL OG SOLSKADER

UV-strålene har mange fordeler i form av viktige silskudd av D-Vitamin og økt energi, men har også mange negative effekter på huden vår. Eksempler på dette er hudkreft, hyperpigmentering, for tidlig hudaldring, grov og fortykket hud, inflammasjon og dehydrering for å nevne noen.

Umiddelbar farge i solen kommer av oksidering av gammelt melanin som ligger lagret i hudoverflaten. Hudens pigment er en viktig funkjson i forsvaret mot stråling og produseres av melanocyttene som aktiveres av blant annet av UV-lys. Melanin er en tykk sirup-lignende substans som dekker cellekjernen og beskytter arvematerialet i hudcellene mot skader. Melanin beskytter også huden mot UV-strålene ved å spre seg og absorbere stråling.

Når solen treffer huden, aktiveres cellene i huden til  produsere hormonliknende inflamastoriske signalstoffer. I løpet av en slik respons, kan huden produsere åtte til ti forksjellige typer av melanocytt-aktiverende hormoner som aktiverer cellen fra en hvilestand til en aktiv melanin produserende tilstand. Hvis huden kontinuerlig blir utsatt for solstråler eller annen irritasjon kan det bli en permanent aktivering av melanocytter.

 

Det skjer en naturlig aldring hos oss alle, men UVA er den faktoren som bryter mest ned huden. UVA – A står for aging 

VALG AV HJEMMEPRODUKTER

Et hudforberedende serum som motvirker alle negative effekter forårsaket av sol. Et godt serum bør inneholde AHA-syrer, retinoider, fuktighetsfaktoer, antioksidanter og barrierestoffer. 

Eksempler på noen produkter som har dette er f.eks skin brightning serum fra Elizabeth Arden PRO. I tillegg er det et must med en god bredspektrert beskyttelse.

En god solkrem skal være forsikring mot fremtidige skader og for tidlig hudaldring, og bør inneholde blant anne SPF, antioksidanter og DNA reparenrende enzymer. I tillegg må produktet motvirke inflammasjon. Fuktighetsfaktorer, barrierestoffer og pleiende ingredienser bør utgjøre basen i produktet. Vår bestselger og favoritt er Tripel Action Protector spf 50 fra Elizabeth Arden PRO.